Kind zijn in oorlogstijd

Digitaal aanbod Educatief aanbod rond de wereldoorlogen en oorlog vandaag

De erfgoedcel ontwikkelde een educatief aanbod rond het thema oorlog:

Oorlogskranten
Tijdens de herdenkingsjaren 2014-2018 gaf de erfgoedcel twaalf oorlogskranten uit. Elke oorlogskrant bespreekt een bepaald thema, specifiek met betrekking tot de 9 gemeenten in het Land van Dendermonde. In de oorlogskranten staan foto’s, dagboekfragmenten, brieven, lokale oorlogsverhalen, maar ook  liefdesbrieven en oude advertenties. De kranten zijn te downloaden of uit te lenen in de bibliotheek.

Boekenrugzak

Een boekenrugzak met een gevarieerde verzameling boeken en films rond het thema oorlog (Eerste en Tweede Wereldoorlog én Oorlog vandaag), met bijhorende lesfiches. Bekijk de inhoud en lesfiches hier.

Oorlog vandaag
60 Miljoen kinderen groeien op in conflictgebieden. Het geweld in deze gebieden heeft grote invloed op hun leven en toekomst. Velen onder hen moeten vluchten. Ze laten alles achter in de hoop op een beter leven. De erfgoedcel verzamelde 20 getuigenissen van kinderen in oorlog. Aan de hand van een opdrachtfiche staan leerlingen stil bij de gevolgen van oorlog op leeftijdsgenoten.

Beeldmateriaal
Bekijk de collectie over de Eerste Wereldoorlog op de erfgoedbank. Deze collectie bestaat uit meer dan 3000 beelden die WOI in onze regio tot leven brengen.

https://dijk92.be/kind-zijn-oorlogstijd

Doelgroep(en):

1LJ
Lager - 1ste leerjaar
4LJ
Lager - 4de leerjaar
5LJ
Lager - 5de leerjaar
6LJ
Lager - 6de leerjaar
2M
Secundair - 2de jaar
3M
Secundair - 3de jaar

Duur:

60 minuten

Prijs:

€ 0.00 / leerling

Aantal vrije plaatsen:

Zie de data onderaan

 Reserveren

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande data

 

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat er allemaal op stapel staat?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief