Het lied van de zee

Door Jef

Film Deze film was de openingsfilm op het Jeugdfilmfestival 2015. Hij kreeg ook een Oscarnominatie voor Beste animatiefilm 2015.

Tomm Moore, IE, 2014

Ben en Saoirse wonen bij hun vader in de vuurtoren op een klein eilandje. Om hen te beschermen voor de gevaren van de zee neemt hun grootmoeder hen mee naar de stad. Daar ontdekt Ben dat zijn zusje eigenlijk een selkie is, een sirene die met haar gezang de vloek kan opheffen die de Uilenheks over de magische wezens heeft uitgesproken. Tijdens een wonderbaarlijke reis moeten Ben en Saoirse hun angsten en allerlei gevaren trotseren en het opnemen tegen de heks zodat de magische wezens hun kracht kunnen terugwinnen.

Het lied van de zee is een modern folkloristisch sprookje met Keltische invloeden van de makers van The Secret of Kells. Deze wondermooie animatiefilm is vooral een visuele traktatie met een eigen unieke stijl en sfeer. Elke tekening is een magnifieke ontdekking, alsof je bladert in een sierlijk Keltisch-kubistisch prentenboek.

>>> Natuur en milieu, sprookjes en fantasie, gezin en familie, ziekte en verlies, historische context, anders zijn, identiteit (ik en de wereld), weerbaarheid
+++ Voor de show

Bijlagen:

 Lesmap

aanmelden om te kunnen downloaden

Doelgroep(en):

3LJ
Lager - 3de leerjaar
4LJ
Lager - 4de leerjaar

Duur:

93 minuten

Prijs:

€ 3.50 / leerling

Aantal vrije plaatsen:

Zie de data onderaan

 Reserveren

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande data

Kies één van de onderstaande data

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Reserveer
di. 03-10-2023 09:00 - 10:33 Cultuurhuis Belgica 187 Log in om te kunnen reserveren
Wachtlijst Is alles al volzet? Of niet genoeg plaats voor al jouw leerlingen? Gebruik dan de wachtlijst om je interesse te tonen! Log in om te kunnen reserveren
 

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat er allemaal op stapel staat?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief