Hamlet Hamletsson

Door Compagnie Lodewijk/ Louis

Voorstelling Compagnie Lodewijk/Louis bewerkte de ‘toneelklassieker der toneelklassiekers’ tot een stomende en explosieve voorstelling.

Stel dat je opgroeit in een wereld die perfect is. Met perfecte ouders, perfecte leraars, perfecte liefjes en perfecte vrienden.

En stel je nu eens voor dat net jij de enige bent die dat niet is.

In de harde Vikingwereld is kroonprins Hamlet een buitenbeentje. Hij is niet stoer, sterk, luid en brutaal, maar aarzelend, voorzichtig en onzeker. Uitgerekend hij krijgt nu de verpletterende verantwoordelijkheid om in de voetsporen van zijn vader te treden. Dé Viking onder de Vikings, de grootste koning die zijn volk de laatste decennia gekend heeft, en die op dubieuze wijze om het leven is gekomen.

Geslingerd tussen wraakgevoelens en angst, daadkracht en onzekerheid, waanzin en helderheid, neemt Hamlet het publiek mee in zijn worsteling en leidt hij ons naar het onvermijdelijke bloedbad dat hem wacht.

Net als bij ‘TITUS’ herwerkt Compagnie Lodewijk/Louis deze Shakespeareklassieker tot een stomende Tarantino-voorstelling. Want ‘Shakespeare is ‘on’, bitches!’, zoals in de recensie over ‘TITUS’ in Gazet van Antwerpen te lezen stond.

Zowel door de inhoud (thematieken als ‘anders zijn’, ‘verpletterende mentale druk voelen’, ‘verantwoordelijkheid moeten nemen’, ‘kwetsbaar zijn in een stoere buitenwereld’) als door de aanpak van Compagnie Lodewijk/Louis, is deze ‘Hamlet’ ook een uitgelezen Shakespeare om tieners zot te maken van theater.
>>>Muziek, Shakespeare, Verhaal
+++ Nagesprek
40% muziek, 25% shakespeare, 35% buitenbeentje

Credits

Yves De Pauw blijft trouw aan Shakespeares jamben maar herschrijft daarbinnen de tekst tot een explosieve, brutale en soms hilarische straatpoëzie. Hanne Torfs componeert met haar elektrobeats een nieuwe soundtrack bij dit verhaal. Iris Van Cauwenbergh verplaatst deze klassieker van het ‘hof van Denemarken’ in kostuum en beeld naar het drassige slagveld en de gure nederzetting van de Vikings.

Samen met acteurs Mark Verstraete, Pieter Lambrechts, Lieke Oolders, Mathijs Deheegher en Nicole Kecic brengen De Pauw, Torfs en Van Cauwenbergh deze ‘Hamlet Hamletsson’ op scène.

Bijlagen:

 Lesmap

aanmelden om te kunnen downloaden

 artikel
aanmelden om te kunnen downloaden

Doelgroep(en):

3M
Secundair - 3de jaar
4M
Secundair - 4de jaar
5M
Secundair - 5de jaar
6M
Secundair - 6de jaar
7M
Secundair - 7de jaar

Taalniveau:

Duur:

90 minuten

Prijs:

€ 7.00 / leerling

Aantal vrije plaatsen:

Zie de data onderaan

 Reserveren

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande data

Kies één van de onderstaande data

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Reserveer
di. 05-03-2024 10:30 - 12:00 Cultuurhuis Belgica volzet
di. 05-03-2024 13:30 - 15:00 Cultuurhuis Belgica volzet
 

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat er allemaal op stapel staat?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief