Vuurtoren

Door Laika

Voorstelling “Michai Geyzen slaagt er consequent in om met minimale maar secuur ingezette middelen zijn verhaal te vertellen. (...) Wat een mooie, gevoelige voorstelling.” De Morgen

Sommige mensen zorgen voor anderen. Van ‘s morgens tot ‘s avonds. Dag in, dag uit. Hun hele leven lang. Ze zorgen omdat het hun lot is of een gave of gewoon uit naastenliefde. Ze hopen dat iemand ooit voor hen zal zorgen.  

Sommige mensen houden een vuur brandend in een toren. Te midden van de woeste oceaan, in weer en wind, met gevaar voor eigen leven. Alleen maar opdat anderen veilig thuis geraken.  
Maar wie loodst hen doorheen het woelig water naar een veilige haven, als ze oud of moe of ziek zijn? En wat als iedereen hen vergeten is? Hoe lang houd je het vuur in de toren en het vuur in je hart brandend?  

Michai Geyzen maakt opnieuw een voorstelling voor jonge kinderen. Dit keer inspireert hij zich op het fascinerende, vaak geromantiseerde beroep van de vuurtorenwachter: moedige mannen - of vrouwen – die bereid zijn extreme eenzaamheid en zware stormen te verduren. Rare snuiters, gestrand tussen wal en schip, overgeleverd aan de natuurelementen en aan elkaar. 
 
Vuur/toren is net als Über-ich (afstudeerproject 2014, Toneelacademie Maastricht) en De passant (2017) een visuele, dynamische, dansante en tragikomische voorstelling. Over de drie laatste vuurtorenwachters ter wereld die door iedereen vergeten zijn. Drie wachters die de grond onder hun voeten verliezen als ze in de armen lopen van het enige wezen ter wereld dat hen bleef koesteren: de zee.   

Na Über-ich en De Passant maakt Michai Geyzen opnieuw een dansante en tragikomische voorstelling voor kinderen.

Rond elke hetpaleis-productie wordt een 'spot' gemaakt. Dat is een online platform met een heleboel extra informatie: interviews met de makers, drama- en beeldopdrachten, muziekfragmenten, filmpjes en meer, zowel voor een familie- als een scholenpubliek. De spot van Vuur/Toren vind je hier

>>> Dans, Beeld, Verbeelding, Verhaal, ...
+++ Filmpjes, recensies 
+++ Voor de show
60% volhouden
40% verbeelding

Credits

CONCEPT EN REGIE Michai Geyzen | SPEL Ephraïm Cielen/Pieter-Jan De Wyngaert, Young-Won Song/Yoh Morishita, Boris Van Severen/Hervé Guerrisi/Christian Roe, Robbert Vervloet/Elias Vandenbroucke | DANS Yoh Morishita | MUZIEK Ephraïm Cielen | CHOREOGRAFIE Young-Won Song SCENOGRAFIE Peter De Bie DRAMATURGIE Mieke Versyp | KOSTUUMS Vick Verachtert | LICHTONTWERP Thomas Stevens  GELUID Tom Van den Brande PRODUCTIE Robin Angst & Pieter Smet

Speel als voorbereiding op deze voorstelling het online theaterspel in je klas!
Ga naar www.voordeshow.be.

Doelgroep(en):

2LJ
Lager - 2de leerjaar
3LJ
Lager - 3de leerjaar
4LJ
Lager - 4de leerjaar
5LJ
Lager - 5de leerjaar
6LJ
Lager - 6de leerjaar

Taalniveau:

Duur:

60 minuten

Prijs:

€ 6.00 / leerling

Aantal vrije plaatsen:

Zie de data onderaan

 Reserveren

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande data

Kies één van de onderstaande data

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Reserveer
di. 07-05-2024 10:30 - 11:30 Cultuurhuis Belgica 47 Log in om te kunnen reserveren
di. 07-05-2024 13:30 - 14:30 Cultuurhuis Belgica volzet
 

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat er allemaal op stapel staat?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief