Land van de lange lepels

Door Osart

Voorstelling Arabische sprookjes is een fantasievolle en muzikale trip naar het Oosten, waarbij verschillende sprookjes in elkaar worden verweven. Griet Desutter vertelt en Osama Abdulrasol tovert Arabische klanken uit zijn kanun.

Een verdwaalde kameel is op zoek naar zijn baasje. Onderweg ontmoet hij wijze mensen, dieren en dingen: Murat en zijn beste vriend, de mier en de kakkerlak, Joha en zijn slimme ezel, Noura en haar magische kruiken. De kameel leert over gevaar en vriendschap, vertrouwen in jezelf en de ander, angsten overwinnen, vooroordelen… en liefde. Maar, hij worstelt met zijn kompas. En intussen moet ook een groot misverstand worden opgelost. Reis mee door cederbossen en de dorre woestijn, langs oases en de mooiste moestuin vol fruitbomen en dadelpalmen… op weg naar het Land van Lange Lepels.

Naar Arabische sprookjes van Rodaan Al Galidi
>>> Magie, muziek, sprookjes, …
+++ Voor de show

50% muziek
50% magie

Credits

Griet Desutter (°B) volgde de opleiding Dramatische Kunsten aan het Conservatorium van Gent (1997-2001). Ze creëert het liefst zelf theatervoorstellingen en intieme vertellingen. Ze deed dat met Bubblicious (finalist Humorologie 2005), Het Worm, Herwig De Weerdt (o.a. Gentse Feesten), Ciné Martiko, ... . Daarnaast speelt ze freelance bij andere gezelschappen zoals bijvoorbeeld Het Prethuis. Op televisie vertolkte ze langlopende rollen in Wittekerke, Familie en Melting Pot Café. Verder doet ze diverse opdrachten: commercials, regie, stemacteerwerk, performances, animatie… Ze geeft toneelles aan kinderen en jongeren in het deeltijds kunstonderwijs.

Osama Abdulrasol (°Irak) speelt kanun (Arabische harp), maar is ook componist, producer, visueel kunstenaar. Hij schrijft muziek voor uiteenlopende muzikale projecten, theater, film (Turquaze, Kadir Balci), arrangeert muziek, produceert en speelt wereldwijd. Hij werkte o.a. met Brussels Jazz Orchestra, Goran Bregovic, Sidi Larbi Cherkaoui, Vlaams Radio Koor, Antwerp Symphony Orchestra, Claron McFadden, Jahida Wehbe, Wannes Van de Velde, Luc De Vos, Dick van der Harst, Melike, Les ballets C de la B, BJ Scott, muziektheater De Kolonie, Transparant… In 2013 won hij de Cultuurprijs van de stad Gent, waar hij woont.

Bijlagen:

 Lesmap
Speel als voorbereiding op deze voorstelling het online theaterspel in je klas!
Ga naar www.voordeshow.be.

Doelgroep(en):

3LJ
Lager - 3de leerjaar
4LJ
Lager - 4de leerjaar

Taalniveau:

Duur:

55 minuten

Prijs:

€ 6.00 / leerling

Aantal vrije plaatsen:

Zie de data onderaan

 Reserveren

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande data

Kies één van de onderstaande data

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Reserveer
Wachtlijst Is alles al volzet? Of niet genoeg plaats voor al jouw leerlingen? Gebruik dan de wachtlijst om je interesse te tonen! Reservaties zijn al afgesloten
di. 28-11-2023 13:30 - 14:25 Cultuurhuis Belgica 33 Reservaties zijn al afgesloten
 

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat er allemaal op stapel staat?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief