My Sweet Panther

Door Froefroe en Theater Stap

© Froefroe

Voorstelling Aan de slag met de Stapacteurs is een feest, wij kijken er al naar uit!

FROEFROE en THEATER STAP hebben een mooi verleden.
Na twee grote coproducties, waaronder het geprezen ROM, en OSKAR gaan we opnieuw samen een voorstelling maken rond “HET BEZOEK”, van F. Dürrenmatt. De plot van deze voorstelling is relevant en spannend. Het is geen Shakespeare maar wel een echte klassieker en FroeFroe wil jong volk zijn klassiekers leren kennen. 

“Het Bezoek” is het verhaal van een aan lager wal geraakte stad. Alle fabrieken gingen er failliet en daarmee crashte de ganse gemeenschap. Iedereen zit in de miserie maar er schijnt een lichtpuntje.
Jaren geleden is Claire vertrokken onder vreemde omstandigheden. Ze is ondertussen multimiljardaire geworden en brengt haar geboortestad een bezoek. Iedereen hoopt dat haar geld goed zal zijn voor een wilde investering die de stad er bovenop helpt. Haar ex-lief woont hier nog steeds en hij moet Claire overhalen tot gulle daden.
Madame Claire blijkt inderdaad 5 miljard in de stadskas te willen storten, daarnaast wil ze zelfs aan elke inwoner nog 5 miljoen geven, op één voorwaarde; ze vraagt gerechtigheid. Ze vraagt dat haar ex-lief ter plekke vermoord wordt. Hij is de reden van haar vertrek. Hij heeft haar zwanger gemaakt en verstoten na een miskraam. Hij moet dood.
Dit gezegd zijnde gaat ze rustig op hotel met haar ganse gevolg en wacht af.
De dorpelingen zakken nu weg in een poel van dilemma’s, gewetensvragen, moordplannen en hebzucht. Eén dode voor zoveel gelukkig leven lijkt misschien toch niet zo onredelijk als je er over doordenkt. En dan ontsnapt de zwarte panter, het huisdiertje van Claire en iedereen bewapent zich…
De acteurs van STAP hebben een open maar heftige relatie met onze poppen. Ze zijn geïntrigeerd en er zelfs een beetje bang van. Een pop krijgt hier een bijna ‘voodoo’ gehalte. Die interactie roept grote tederheid op maar zorgt ook voor een intensieve en unieke spanning tussen spelers en figuren. Aan de slag met de Stapacteurs is een feest, wij kijken er al naar uit!

>>> Maatschappij, Verhaal, Inclusie, Kapitalisme, Ethische keuze
63% hebzucht
14% classic
23% spanning

Credits

Met o.a. Annelore Stubbe, Dries De Win, Gert Dupont, Marc Maillard e.a.
Livemuziek Marc Bryssinck e.a., de Stap-cast en personeel Dagcentrum
Kasteel – Techniek Marjolien Cuypers en Bert De Mulder

Recensie Beestachtig goed ****

Bijlagen:

 Lesmap

Doelgroep(en):

1M
Secundair - 1ste jaar
2M
Secundair - 2de jaar

Taalniveau:

Duur:

80 minuten

Prijs:

€ 7.00 / leerling

Aantal vrije plaatsen:

Zie de data onderaan

 Reserveren

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande data

Kies één van de onderstaande data

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Reserveer
Wachtlijst Is alles al volzet? Of niet genoeg plaats voor al jouw leerlingen? Gebruik dan de wachtlijst om je interesse te tonen! Reservaties zijn al afgesloten
ma. 26-02-2024 13:30 - 14:50 Cultuurhuis Belgica 94 Reservaties zijn al afgesloten
 

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat er allemaal op stapel staat?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief